Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eksperyment, ale udany :)
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 96
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 510
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 228
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 177
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 96
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 510
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 228
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 177
Składniki
Jajka z cukrem utrzeć mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, wymieszać aż składniki się połączą. Wylać do przygotowanej formy.
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Położyć je równo, jak łuski, na masie biszkoptowej.
Z 5 białek ubijać pianę, stopniowo dodając szklankę cukru. Piankę przełożyć na wierzch ciasta.
Wstawić do piekarnika na temp. 175 st i piec ok. 40-50 min.