Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4973
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13914
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3257
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1072
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4973
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13914
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3257
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1072
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i smażymy. Dodajemy galaretki, mieszamy bardzo dokładnie, studzimy.
Ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier i dalej ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do piany. Do piany dodajemy też żółtka, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na formę do pieczenia, wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 40 min w temp. 180 stopni. Gdy biszkopt będzie gotowy, studzimy go i przekrawamy na dwie części.
Jabłka wykładamy na jeden placek i przykrywamy drugim.