Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszne, bez proszku do pieczenia!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4981
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1201
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10027
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4981
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1201
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10027
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Składniki
Ubić białko na sztywną piane, dodać cukier. Następnie dodać żółtka cały czas ubijając. Zmniejszając obroty miksera na minimum dodawać stopniowo mąke. Na wierzch poukładać plasterki jabłka(tak żeby się nie dotykały).Piec 20min w 180 st.C.
Ubić śmietankę na sztywno, dodać cukier puder, śmietanfix (ja dodaje jeszcze barwnik spożywczy). gotową bitą śmietanę wykładamy na ostygnięty biszkopt, ozdabiamy według uznania i wsawiamy do lodówki na ok. 2 godz. Smacznego