Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z jabłkami z Suwalszczyzny"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 231
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 308
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2175
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 231
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 308
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2175
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Ubij na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzyj z cukrem na puch. Pod koniec dodaj gorącą wodę. Pianę z białek delikatnie połącz z żółtkami.
Mąkę z proszkiem przesiej do miski z masą jajeczną, ostrożnie wymieszaj łyżką. Tortownicę (24 cm) natłuść, oprósz mąką, wlej ciasto. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki. Ułóż na biszkopcie.
Piecz ok. 30 min w 170oC do suchego patyczka (wbita w ciasto wykałaczka powinna być czysta). Ostudź, posyp cukrem pudrem, rodzynkami i cynamonem.Źródło: Świat kobiety