Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na niezawodny biszkopt z kremem z kokosa, który został po zrobieniu Malibu :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4413
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29479
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 194
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18947
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 826
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4413
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29479
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 194
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18947
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 826
Składniki
Ciasto: 7 białek ubić na sztywno, dodać 1 szklankę cukru - ubić - dodać 7 żółtek - ubić - dodać 2 budynie waniliowe, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i mąkę krupczatkę. wszystko wymieszać i do piekarnika na ok 45 min w 180 stopni. (ja piekę ten biszkopt na oko:))
Krem: mąkę pszenną i ziemniaczaną rozrobić z odrobiną zimnego mleka. resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. gdy zacznie się gotować wlać mleko z mąkami. gotować ok 2 min ciągle mieszając. Ostudzić. Do utartej kostki margaryny dodawać stopniowo zimny budyń na koniec dodać wiórki.
Biszkopt przełożyć kremem. troszkę kremu zostawić na wierzch. można posypać kakao, wiórkami uprażonymi na patelni.
Do kremu nie musisz dodawać kokosa. ja dodałam go tylko dlatego, że został mi się po zrobieniu malibu:)
Biszkopt uda się idealnie jeśli będziesz pamiętać, żeby w czasie pieczenia nie zmieniać temperatury i nie otwierać drzwiczek piekarnika:)