Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie ciasto z delikatnym kremem z serka mascarpone i śmietanki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4602
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4602
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, po czym dodajemy przesianą mąkę, mieszamy delikatnie do połaczenia. Pieczemy ok 25 min w temperaturze 170 st. Studzimy, przecinamy na dwa cienkie blaty.
Schłodzoną śmietanę ubijamy, stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy/pastę waniliową. Pod koniec ubijania dodajemy zimny serek, ubijamy krótko na niższych obrotach tylko do połączenia serka i śmietany w jednolitą masę. Blaty lekko nasączamy przegotowaną wodą z sokiem z cytryny lub zalewą z owoców (jeśli mamy puszkowe, u mnie była to zalewa z gruszek). Smarujemy obficie pierwszy blat masą (2/3 masy), układamy pokrojone w plastry owoce, przykrywamy drugim blatem, wykładamy resztę masy na wierzch i boki ciasta, dekorujemy owocami. Posypujemy startą białą czekoladą i odstawiamy do schłodzenia na kilka godzin, a najlepiej na noc.