Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki w wykonaniu biszkopt, który zwykle robię z owocami sezonowymi, tym razem z masą makową. Wilgotny i smaczny.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7028
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 359
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13406
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2684
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7028
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 359
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13406
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2684
Składniki
Ubić mikserem jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej, śmietanę, amaretto, na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać mikserem na niskich obrotach. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać więcej śmietany.
Wyłożyć większą część ciasta na średnią blachę (ok. 38 x 25 cm). Na ciasto wyłożyć łyżką masę makową, pokryć pozostałą częścią ciasta.
Piec ok. 35-40 min w temp 175 st.