Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt z tą masą zawsze gości w moim domu jak tylko jest rabarbar
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5026
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419372
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5026
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419372
Składniki
Biszkopt podzielić na dwie części.Obrany rabarbar kroimy w cienkie plasterki,wkładamy do rondelka, zasypujemy cukrem i cukrem waniliowym.Jak rabarbar wypuści sok gotujemy do momentu rozgotowania.Wcześniej namoczoną żelatynę w 1/2 szkl.zimnej wody dodajemy do gorącego rabarbaru,dokładnie mieszamy.Dodajemy również suchą galaretkę i dżem.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno(,aby się dobrze ubiła musi być zimna)i mieszamy z masą rabarbarową zaraz po jej skrzepnięciu!!,ostudzić,by krem stał się bardziej gęsty.Biszkopt,masa rabarbarowa,biszkopt.Górę placka udekorować bitą śmietaną i płatkami czekoladowymi.