Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z owocami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Miksując dodawaj po łyżce cukru i po 1 żółtku. Mąki i proszek do pieczenia przesiej do masy, wymieszaj delikatnie.
Masę wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w temp. 180°C, wystudź w uchylonym piekarniku.
Rozpuść galaretki. Na cieście ułóż owoce, zalej tężejącą galaretką. Śmietanę ubij z cukrem i żelatyną. Udekoruj nią ciasto.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień