Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty i smaczny
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 459
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2648
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 459
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2648
Składniki
Upiec biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek, dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, na końcu dodać żółtka, dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę. Piec ok. 20 min. Wystudzić, przekroić na pół. Zrobić masę: Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Margarynę zmiksować na gładką masę, dodawać po łyżce budynie i nadal miksować. Biszkopt posmarować powidłem, wyłożyć połowę masy budyniowej, przykryć drugim biszkoptem, znów wyłożyć masę budyniową, posypać wiórkami kokosowymi.