Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty i smaczny
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20685
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9542
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20685
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9542
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Składniki
Upiec biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek, dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, na końcu dodać żółtka, dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę. Piec ok. 20 min. Wystudzić, przekroić na pół. Zrobić masę: Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Margarynę zmiksować na gładką masę, dodawać po łyżce budynie i nadal miksować. Biszkopt posmarować powidłem, wyłożyć połowę masy budyniowej, przykryć drugim biszkoptem, znów wyłożyć masę budyniową, posypać wiórkami kokosowymi.