Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowa rakieta z kremem"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 36
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 36
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zrób biszkopt: białka ubij na sztywno, dalej ubijając, dodaj cukier i po jednym żółtku. Wymieszaj obie mąki z proszkiem do piecz.
Dodaj porcjami do masy, mieszając drewnianą łyżką. Dodaj też wodę. Tortownicę o śr. 26 cm natłuść, posyp mąką. Wlej ciasto i piecz ok. 30 min. Ostudź. Przetnij na 2 blaty, z obu wytnij kształt rakiety.
Krem: zmiksuj serek z masłem, dodając wanilię i cukier. Przełóż nim rakiety i posmaruj wierzch (krem na wierzch możesz zabarwić). Udekoruj.
Możesz też przygotować efekty specjalne – zimne ognie wbite w ogon rakiety sprawią, że... wystartuje!Źródło: Świat kobiety