Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalety? Oj wiele : delikatność, łatwy sposób przygotowania, tani w przygotowaniu :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6166
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6166
Składniki
Ubijamy białka, dodajemy cukier, żółtka i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Chwilę miksujemy. Wlewamy do dużej blachy wyłożonej pergaminem i pieczemy około 25 – 30 minut w temperaturze 180ºC. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na pół.
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Brzoskwinie drobno kroimy i zalewamy galaretką. Gdy trochę zastygnie, rozsmarowujemy ją na połowie ciasta i przykrywamy drugą część.
Śnieżki ubijamy z mlekiem na puszysty krem, dodajemy 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie. Gdy bita śmietana stężeje, rozsmarowujemy ją na cieście. Posypujemy odrobiną startej gorzkiej czekolady.