Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tortowe delikatne, orzeźwiające i bardzo dobre.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1194
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14790
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 824
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1194
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14790
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 824
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubić.Przesiewać mąki z proszkiem i lekko wymieszać łopatką. Na sam koniec wmieszać olej.Przelać do foremki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 min. w 175*. Po przestygnięciu przekroić na dwa placki.
Truskawki zamrożone,odmrozić i zmiksować.(mogą oczywiście być świeże) Zagotować 1,5 szklanki wody z cukrem i musem truskawkowym. Budynie rozmieszać z pół szklanką wody i wlać do gotującego kompotu i ugotować budyń. Odstawić z ognia i sypać galaretki, mieszając. Świeże truskawki, umyć, zmiksować i wmieszać do budyniu. Ostudzić do lekkiego tężenia.Masę wylać na biszkopt w blaszce.Przykryć drugą częścią biszkoptu i schłodzić.
Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą.Ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem cukrem, potem ze Śnieżką.Następnie dodawać porcjami jogurt i zmiksować. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na ciasto i posypać tartą czekoladą. Całość schłodzić.