Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma biszkoptami, przełożone warstwą ryżu preparowanego z Kajmakiem. Ciasto też przełożone kremem z mascarpone i oblane polewą czekoladową. Ciasto wyszło pyszne, tortowe, miękkie a zarazem z chrupiącą wkładką.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22338
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13816
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4330
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43287
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 461
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22338
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13816
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4330
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43287
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 532
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 461
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać mąkę z proszkiem do pieczenia,jednocześnie mieszając łopatką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Obrócić na deskę ze ściereczką ,zdjąć papier i ostudzić. Drugi biszkopt upiec identycznie.
Jeden biszkopt włożyć z powrotem do tej samej blaszki, lecz wyżej zabezpieczonej papierem do pieczenia.Nasączyć kawą.
ryż-Miękką masę Kajmakową, zmiksować z fiksami. Dodać ryż, wymieszać i porozkładać na biszkopt w blaszce. Wyrównać i na trochę schłodzić.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Schłodzoną śmietankę,ubić z fixem, potem mleczkiem, serkiem i jogurtem. Następnie dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wylać na warstwę ryżu.
Przykryć drugim biszkoptem. Trochę nasączyć, ale nie za mocno, bo polewę będzie ciężko rozprowadzić.
polewa-Czekolady rozpuścić ze śmietanką. Ostudzić do letniego i polać górę ciasta i rozsmarować. Ciasto schłodzić w lodówce. Kroić na drugi dzień, aż dobrze stężeje.