Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proste najzwyklejsze ciasto biszkoptowe z truskawkami. Proste ale smaczne.
mikser, łyżka drewniana, blaszka,
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 171
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 42
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 891
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1684
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 171
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 42
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 891
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1684
Składniki
Truskawki obrać z szypułek, opłukać i osuszyć następnie pokroić na połówki. Jajka ubić mikserem z obydwoma cukrami na puszystą białą masę tak aby podwoiły swoja objętość. Następnie już nie miksując tylko mieszać drewnianą łyżką do masy przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Po dokładnym wymieszaniu ciasto przelać na blaszkę wielkości 30/40 cm. Na ciasto poukładać przygotowane truskawki truskawki ( powkładać przekrojeniem do góry). Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra - dół i piec około 30 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.