Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proste najzwyklejsze ciasto biszkoptowe z truskawkami. Proste ale smaczne.
mikser, łyżka drewniana, blaszka,
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3816
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 549
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 120
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 61
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3816
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 549
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 120
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 61
Składniki
Truskawki obrać z szypułek, opłukać i osuszyć następnie pokroić na połówki. Jajka ubić mikserem z obydwoma cukrami na puszystą białą masę tak aby podwoiły swoja objętość. Następnie już nie miksując tylko mieszać drewnianą łyżką do masy przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Po dokładnym wymieszaniu ciasto przelać na blaszkę wielkości 30/40 cm. Na ciasto poukładać przygotowane truskawki truskawki ( powkładać przekrojeniem do góry). Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra - dół i piec około 30 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.