Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proste najzwyklejsze ciasto biszkoptowe z truskawkami. Proste ale smaczne.
mikser, łyżka drewniana, blaszka,
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25718
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25718
Składniki
Truskawki obrać z szypułek, opłukać i osuszyć następnie pokroić na połówki. Jajka ubić mikserem z obydwoma cukrami na puszystą białą masę tak aby podwoiły swoja objętość. Następnie już nie miksując tylko mieszać drewnianą łyżką do masy przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Po dokładnym wymieszaniu ciasto przelać na blaszkę wielkości 30/40 cm. Na ciasto poukładać przygotowane truskawki truskawki ( powkładać przekrojeniem do góry). Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra - dół i piec około 30 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.