Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Kawę wsyp do 1 szklanki wrzątku. Odlej 2 łyżki. Do reszty dodaj likier, wymieszaj i wystudź. Biszkopty rozłóż na blacie. Skrop je przygotowanym ponczem.
Migdały upraż na patelni. Zrób masę: żółtka zmiksuj z cukrem. Dodaj ser, utrzyj. Białka ubij na sztywno, dołóż do kremu z kawą. Wymieszaj.
Na spodzie tortownicy rozłóż nasączone biszkopty. Posmaruj częścią kremu i ponownie ułóż biszkopty. Czynność powtarzaj do wyczerpania masy i biszkoptów. Torcik wstaw na 30 min do lodówki.
Schłodzoną kremówkę ubij razem z cukrem waniliowym i zagęstnikami. Z tortownicy zdejmij obręcz. Śmietaną posmaruj wierzch i boki. Boki obsyp płatkami migdałowymi, zaś wierzch czekoladowymi wiórkami.