Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe biszkopty z 4 składników. Szybkie i proste. Będą świetną bazą do deserów.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4314
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5547
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13814
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4314
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11729
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5547
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13814
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i umieszczamy je w misce. Dodajemy cukier i ubijamy wszystko razem mikserem. Kiedy piana jest sztywna, to dodajemy żółtka po kolei i dokładnie razem wszystko mieszamy. Do sitka wsypujemy obie mąki i stopniowo przesiewamy je do masy jajecznej. Delikatnie staramy się wmieszać suche składniki do ciasta, tak aby nie powstały grudki i masa pozostała puszysta.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, a dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy ciasto po jednej łyżeczce (w kształcie kółek), zachowując odstępy. Biszkopty pieczemy przez około 15 minut do lekkiego zrumienienia. Po wystudzeniu biszkopty delikatnie stwardnieją i staną się lekko chrupkie.