Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczka do herbatki ,proste bo piekła je 10 latka :) smacznego
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10577
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5343
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10577
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5343
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Składniki
Utrzyj czekoladę
Ubij białka na sztywno ze szcztyptą soli.
Dodaj cukier puder i ubijaj dalej.
Następnie dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj.
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i powoli wymieszaj.
Wymieszaj sok z cytryny z wodą i dodaj do ciasta.
Na sam koniec do ciasta porcjami wsypuj czekoladę. Po wymieszaniu łyżką nakładaj ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz je przez ok. 10 min. w 170 stopniach. Po wyjęciu : im dłużej leżą odkryte w pudełku tum są twardsze i tym samym smaczniejsze (wg mnie) ŻYCZĘ SMACZNEGO !! :)