Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Blok czekoladowy"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 369
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 369
Składniki
Herbatniki połamać na niewielkie kawałeczki, najlepiej wałkując przełożone do woreczka ciastka po stolnicy (nie można przesadzić – to nie powinien być pył).
Margarynę rozpuścić. Cukier, cukier waniliowy i kakao wymieszać, dolać pół szklanki wody, ucierać starannie, aż całe kakao rozpuści się w wodzie. Nie mogą zostać grudki. Zmiksować kakaowy płyn z margaryną i dosypywać stopniowo mleko w proszku, cały czas miksując.
Masę wymieszać delikatnie z pokruszonymi herbatnikami. Formę do pieczenia keksów wyłożyć folią spożywczą. Przełożyć masę do formy, starając się dociskać, żeby blok był twardy, ścisły i żeby nie porobiły się dziurki.
Wierzch wygładzić szerokim nożem. Keksówkę wstawić do lodówki na minimum dwie godziny (ale najlepiej na całą noc). Kroić na szerokie plastry przed podaniem. Paterę udekorować kokosankami.
ok. 110 minut.Źródło: Twoje Imperium