Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i prosta sałatka, doskonała do grillowanych mięs. Przygotowanie jej nie zajmie nam dużo czasu, gościom będzie smakowała.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1655
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 47
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 96
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1655
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 47
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 96
Składniki
Ziemniaki dokładnie szorujemy i zalewamy wodą. Lekko solimy, gotujemy 20 minut licząc od zagotowania wody. Odcedzamy, odkładamy z powrotem do garnka, w którym się gotowały, przykrywamy pokrywką, na nią kładziemy ściereczkę i odstawiamy do wystudzenia. Pozostałe warzywa kroimy w drobną kostkę. W dużej misce mieszamy śmietanę, majonez, zmiażdżony czosnek oraz po pół łyżeczki soli i pieprzu.
Przestudzone ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w nieco grubszą kostkę. Wszystkie rozdrobnione warzywa i odcedzony groszek przekładamy do miski z sosem. Mieszamy całość. Tak przygotowaną sałatkę odkładamy do lodówki do schłodzenia. Sałatka ziemniaczana do grillowanych mięs gotowa!