Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Błyskawiczny tort śliwkowy"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Składniki
Gotowym ciastem wylep dno tortownicy. Śliwki umyj, osusz, wydryluj i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj z cukrem kryształem, rozłóż na cieście. Piecz 30 minut w 180 st. Ostudź.
W tym czasie kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Kilka łyżek odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj z serkiem mascarpone. Dodaj 2-3 łyżki posiekanych orzechów włoskich, wymieszaj. Wyłóż na wystudzone ciasto. Galaretkę przygotuj wg przepisu. Wylej na tort. Ozdób krokantem i bitą śmietaną.
Czas ok. 45 min; porcja – 580 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety