Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na biszkoptowym spodzie, z borówkami smaczny sernik, który w przekroju bardzo ciekawie się prezentuje ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Te pierwsze ubić na sztywno, potem stale miksując dodawać cukier. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodać żółtka, wymieszać. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 20 min. W tym czasie zmiksować sery z brązowym cukrem. Gdy biszkopt będzie już upieczony, wyciągnąć z pieca i ostudzić. Do jednej połowy masy serowej wlać połowę żelatyny, czyli 1,5 łyżki rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody. Tężejącą masę przelać na ostudzony biszkopt i schować do lodówki.
Umyte i osuszone borówki zmiksować. Kilkanaście możemy pozostawić do dekoracji. Następnie dodać jogurt i brązowy cukier, zmiksować. Na końcu przelać rozpuszczoną żelatynę. Masę borówkową przelać na stężoną masę serową. Schować do lodówki. Gdy masa borówkowa będzie już stężona do drugiej połowy sera przelewamy rozpuszczoną, pozostałą żelatynę i gotową masę rozprowadzamy na masie borówkowej.
Wierzch ciasta zdobimy pozostałymi owocami i chowamy do lodówki na całą noc. Przed podaniem możemy jeszcze dodać świeże liście mięty. Smacznego!