Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiego połączenia smaków jeszcze nie zrobiłam. Pyszne czekoladowe brownie i do tego masa kajmakowa o smaku tiramisu. Są to smaki, którym się nikt nie oprze. Brownie a'la tiramisu to wypiek nie banalny, wyrazisty i bardzo wyjątkowy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 837
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 682
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5839
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 604
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4836
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1045
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 837
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 682
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5839
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 604
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4836
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1045
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Masło wraz z czekoladą rozpuszczamy. Studzimy. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy sos czekoladowy. Miksujemy. Następnie do masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Masę kajmakową podgrzewamy. Studzimy. Małą tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. 1/2 ciasta lejemy do formy. Następnie 1/3 masy kajmakowej o smaku tiramisu lejemy na ciasto. Na masie kajmakowej ponownie 1/2 ciasta. Na cieście kolejna cześć masy kajmakowej. Na masie kajmakowej ostatnia część ciasta. Wszystkie warstwy ciasta i masy delikatnie ze sobą mieszamy. Ciasto pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Pozostałą masą kajmakową o smaku tiramisu ozdabiamy brownie.
Zapraszam na mojego bloga!