Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiego połączenia smaków jeszcze nie zrobiłam. Pyszne czekoladowe brownie i do tego masa kajmakowa o smaku tiramisu. Są to smaki, którym się nikt nie oprze. Brownie a'la tiramisu to wypiek nie banalny, wyrazisty i bardzo wyjątkowy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Masło wraz z czekoladą rozpuszczamy. Studzimy. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy sos czekoladowy. Miksujemy. Następnie do masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Masę kajmakową podgrzewamy. Studzimy. Małą tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. 1/2 ciasta lejemy do formy. Następnie 1/3 masy kajmakowej o smaku tiramisu lejemy na ciasto. Na masie kajmakowej ponownie 1/2 ciasta. Na cieście kolejna cześć masy kajmakowej. Na masie kajmakowej ostatnia część ciasta. Wszystkie warstwy ciasta i masy delikatnie ze sobą mieszamy. Ciasto pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Pozostałą masą kajmakową o smaku tiramisu ozdabiamy brownie.
Zapraszam na mojego bloga!