Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje brownie kajmakowe jest puszyste i mocno czekoladowe. Dodatek masy kajmakowej nieco urozmaica wypiek. Czuć aromat karmelu. Brownie z kajmakiem to wypiek, do którego często sięgam i piekę. Doskonale komponuje się z kubkiem herbaty. Zapach, aromat i smak karmelu stanowi pyszne urozmaicenie tego znanego wypieku.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30256
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9669
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2155
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4154
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 863
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30256
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9669
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2155
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4154
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 863
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. W garnku rozpuszczamy masło i cukier. Dodajemy połamaną czekoladę i kakao. Rozpuszczamy i mieszamy wszystkie składniki. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy po jednym jajku. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Masę kajmakową lekko podgrzewamy. Studzimy. Małą tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na dno wylewamy 1/2 masy czekoladowej. Na masę czekoladową wylewamy masę kajmakową. Na masę kajmakową wylewamy pozostałą masę czekoladową. Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.