Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brukselka w pikantnym cieście"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Brukselkę oczyść. Ugotuj w osolonej wodzie, osącz na durszlaku.
Wymieszaj obie mąki, dodaj po szczypcie przypraw. Wlej tyle wody, by powstało gęste ciasto naleśnikowe, odstaw na kilka minut.
W rondlu mocno rozgrzej olej. Brukselki zanurzaj w cieście. Wkładaj porcjami do garnka. Smaż na złoty kolor. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaj gorące, z sosem czosnkowo-jogurtowym.
Porcje 10 Przygot. 80 min Cena 1,40 zł Kalorie 352 kcal
<strong>Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie