Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brukselka w pikantnym cieście"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 73
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 73
Składniki
Brukselkę oczyść. Ugotuj w osolonej wodzie, osącz na durszlaku.
Wymieszaj obie mąki, dodaj po szczypcie przypraw. Wlej tyle wody, by powstało gęste ciasto naleśnikowe, odstaw na kilka minut.
W rondlu mocno rozgrzej olej. Brukselki zanurzaj w cieście. Wkładaj porcjami do garnka. Smaż na złoty kolor. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaj gorące, z sosem czosnkowo-jogurtowym.
Porcje 10 Przygot. 80 min Cena 1,40 zł Kalorie 352 kcal
<strong>Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie