Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalne połączenie krokietów i brzoskwiń. Danie doskonałe i jako deser i jako obiad. Smaki ciekawe i interesujące.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118236
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8438
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2178
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1555
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118236
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8438
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2178
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1555
Składniki
Ciasto: Jajka, cukier, mąkę, olej oraz 250 ml mleka miksujemy do powstania gładkiego ciasta. Stopniowo dolewamy kolejne 250 ml mleka. mieszamy. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju. Smażymy naleśniki. Studzimy. Na wystudzonych naleśnikach smarujemy po dwie łyżki dżemu brzoskwiniowego. Zawijamy jak byśmy przygotowywali krokiety czyli w kopertę. Krokiety obtaczamy w jajkach i w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.