Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-03-2014
Szybki, łatwy i bardzo dobry deser :)
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 93
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 93
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
CIASTO: mąkę mieszamy z cukrem pudrem i masłem, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy kruche ciasto. Następnie wykładamy ciasto na spód tortownicy o średnicy ok. 23 cm. Dokładnie wylepiamy boki i spód. Pieczemy ok. 10 min. w temp. 200' C. Studzimy i na spodzie kruchego ciasta wykładamy odsączone brzoskwinie.
MASA: zmielony ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, kaszą manną, żółtkami, skórką z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Całą masę wykładamy na ciasto i brzoskwinie. Pieczemy w temp. 180' C, ok. 1 godziny.