Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, pięknie pachnące ciasto , rozpływające się w ustach.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22717
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15080
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4822
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45226
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22717
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15080
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4822
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45226
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Składniki
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem. Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka.
2 galaretki rozpuścić w szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do stężenia. Brzoskwinie umyć , usunąć pestki , pokroić na połowy. Połowę brzoskwiń zblendować. śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone wymieszać, dodać mus brzoskwiniowy oraz tężejącą galaretkę , wymieszać.
Ciasto podzielić na połowę, na jedną wyłożyć przygotowaną masę brzoskwiniową.
Przykryć drugą połową ciasta, ułożyć kawałki brzoskwiń.
2 galaretki rozpuścić w 3 szklanka gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce około 4 godzin. Podzielić na porcje.