Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyniowiec w kruchym cieście"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 682
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 682
Składniki
Zagnieć mąkę, cukier, jajko. 1/3 ciasta połącz z orzechami i rodzynkami. Ciastem bez dodatków wylep tortownicę. Piecz w 190°C przez 10 minut.
Ugotuj budyń z podanej ilości mleka. Ostudź, wyłóż na kruchy spód. Jabłka pokrój w plasterki, ułóż na budyniu. Na wierzchu rozłóż kuleczki ciasta z orzechami i rodzynkami. Piecz jeszcze 15 minut. Polej syropem.Źródło: Naj