Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem dobry smak tkwi w prostych składnikach, tak jest w tym przypadku, klasyka jabłka,cynamon, kruche ciasto i czekoladowy budyń.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 50
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31214
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 387
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1481
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 50
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31214
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 387
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1481
Składniki
Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, proszek i margarynę, wyrabiamy. Gotujemy budyń, większą część ciasta rozkładamy na blachę za pomocą łyżki maczanej w gorącej wodzie. Wykładamy jabłka obrane i pokrojone w duże plastry. Zalewamy gorącym budyniem,na wierzchu rozkładamy startą na tarce pozostałą część ciasta. Pieczemy ok. godziny, po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.