Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Składniki
Budyń robię według przepisu na opakowaniu.Ciasto francuskie rozwijam i kroję na 16 trójkątów.
Na każdym trójkącie umieszczam budyń tak aby dał się zawinąć w ciasto.
Ciastka rozkładam na papier do pieczenia i smruję jajkiem.
Piekę w nagrzanym piekarniku 210 stopni przez ok.15 minut.Można posypać cukrem pudrem.