Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to typowe ciasto dla kuchni amerykańskiej. Ja przygotowałam je z dodatkiem buraka i truskawkami. Wyszło pyszne. Polecam przepis.
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 341
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54728
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2940
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 610
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 620
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 341
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54728
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2940
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 610
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 620
Składniki
Buraki rozdrobnić blenderem na puree, masło roztopić w rondelku wraz z czekoladą i ostudzić.
Jajka utrzeć z cukrem, dodawać partiami cały czas mieszając mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać buraki i wymieszać. Na koniec wlać roztopione masło z czekoladą i ponownie wymieszać.
Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23 cm x 23 cm. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek.
Piec 35 minut w temperaturze 180 stopni. Posypać cukrem pudrem.