Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to typowe ciasto dla kuchni amerykańskiej. Ja przygotowałam je z dodatkiem buraka i truskawkami. Wyszło pyszne. Polecam przepis.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37944
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37944
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Składniki
Buraki rozdrobnić blenderem na puree, masło roztopić w rondelku wraz z czekoladą i ostudzić.
Jajka utrzeć z cukrem, dodawać partiami cały czas mieszając mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać buraki i wymieszać. Na koniec wlać roztopione masło z czekoladą i ponownie wymieszać.
Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23 cm x 23 cm. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek.
Piec 35 minut w temperaturze 180 stopni. Posypać cukrem pudrem.