Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to typowe ciasto dla kuchni amerykańskiej. Ja przygotowałam je z dodatkiem buraka i truskawkami. Wyszło pyszne. Polecam przepis.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Buraki rozdrobnić blenderem na puree, masło roztopić w rondelku wraz z czekoladą i ostudzić.
Jajka utrzeć z cukrem, dodawać partiami cały czas mieszając mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać buraki i wymieszać. Na koniec wlać roztopione masło z czekoladą i ponownie wymieszać.
Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23 cm x 23 cm. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek.
Piec 35 minut w temperaturze 180 stopni. Posypać cukrem pudrem.