Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 895
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 62
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 402
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 142
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 895
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 62
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 402
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 142
Składniki
Biszkopty robimy podobnie-jajka ubijamy z cukrem,łączymy z mąką,wylewamy do formy,pieczemy 45min.w temp.175*C.Okrągły dobrze jest wypiec 2-3 dni wcześniej aby dobrze wysechł.Prostokątny biszkopt kroimy poziomo na 4 placki,jeden odkładamy.Krem śmietankowy-żelatynę moczymy w 0.5szkl.zimnej wody,potem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Śmietanę schłodzoną wraz z cukrami ubijamy,dodajemy żelatynę,3 placki przekładamy kremem śmietankowym(można je nasączyć sokiem owocowym)Schładzamy,następnie wycinamy owalny kształt tułowia psa,ścinki przyklejamy u góry torta kształtując grzbiet.Z okrągłego wycinamy głowę
Z placka odłożonego biszkoptu wycinamy uszy,łapy i ogon. Krem cytrynowy-jajka z cukrem ubijamy na puszysto,osobno ubijamy margaryny,łączymy,dodajemy spirytus,kilka kropel aromatu.Za pomocą końcówki do dekoracji robimy sierść psa,głowę mocujemy za pomocą szpikulców do szaszłyków,uszy za pomocą wykałaczek.Z masy cukrowej robimy nos i oczy..Uff...nareszcie