Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 435
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14496
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 435
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14496
Składniki
Biszkopty robimy podobnie-jajka ubijamy z cukrem,łączymy z mąką,wylewamy do formy,pieczemy 45min.w temp.175*C.Okrągły dobrze jest wypiec 2-3 dni wcześniej aby dobrze wysechł.Prostokątny biszkopt kroimy poziomo na 4 placki,jeden odkładamy.Krem śmietankowy-żelatynę moczymy w 0.5szkl.zimnej wody,potem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Śmietanę schłodzoną wraz z cukrami ubijamy,dodajemy żelatynę,3 placki przekładamy kremem śmietankowym(można je nasączyć sokiem owocowym)Schładzamy,następnie wycinamy owalny kształt tułowia psa,ścinki przyklejamy u góry torta kształtując grzbiet.Z okrągłego wycinamy głowę
Z placka odłożonego biszkoptu wycinamy uszy,łapy i ogon. Krem cytrynowy-jajka z cukrem ubijamy na puszysto,osobno ubijamy margaryny,łączymy,dodajemy spirytus,kilka kropel aromatu.Za pomocą końcówki do dekoracji robimy sierść psa,głowę mocujemy za pomocą szpikulców do szaszłyków,uszy za pomocą wykałaczek.Z masy cukrowej robimy nos i oczy..Uff...nareszcie