Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85274
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2571
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10009
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4048
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7136
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85274
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2571
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10009
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4048
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7136
Składniki
Biszkopt: oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie wlewamy rozmieszany żółtka i ubijamy. Mąkę i proszek przesiewamy i delikatnie wsypujemy do masy. Całość delikatnie mieszamy, najlepiej łapką od miksera. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy 50 minut, Biszkopt wyrasta dość duży, więc można go przekroić na pół i jeden blat wykorzystać do innego ciasta::)
Schłodzoną śmietanę ubijamy przez około 4 minuty, wsypujemy bite śmietany w proszku i ubijamy na sztywno. Następnie wlewamy tężejącą galaretkę i ubijamy jeszcze chwilę.
Masę śmietanową wylewamy na biszkopt. Okrągłe biszkopty smarujemy dżemem i sklejamy, a później układamy na masę. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 0,75 ml wody i gdy lekko stężeją, wylewamy na biszkopty.