Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8697
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7318
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5008
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328009
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8697
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7318
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5008
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328009
Składniki
Biszkopt: oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie wlewamy rozmieszany żółtka i ubijamy. Mąkę i proszek przesiewamy i delikatnie wsypujemy do masy. Całość delikatnie mieszamy, najlepiej łapką od miksera. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy 50 minut, Biszkopt wyrasta dość duży, więc można go przekroić na pół i jeden blat wykorzystać do innego ciasta::)
Schłodzoną śmietanę ubijamy przez około 4 minuty, wsypujemy bite śmietany w proszku i ubijamy na sztywno. Następnie wlewamy tężejącą galaretkę i ubijamy jeszcze chwilę.
Masę śmietanową wylewamy na biszkopt. Okrągłe biszkopty smarujemy dżemem i sklejamy, a później układamy na masę. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 0,75 ml wody i gdy lekko stężeją, wylewamy na biszkopty.