Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogie, łatwe w przygotowaniu i bardzo syte ciasto na biszkopcie z kremem o smaku cappuccino.
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 757
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 48
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 83
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 178
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 129
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 757
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 48
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 83
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 178
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 129
Składniki
BISZKOPT- Całe jajka ubić z cukrami i dodać mąkę, kakao i proszek. Wylać na blechę i piec ok 15-20 min. Po upieczeniu ciasto przekroić na pół i można nasączyć np. wodą z cukrem i cytryną.
KREM- Jedna szklankę mleka zagotować z cukrem i cuk. waniliowym. Drugą szklankę mleka wymieszać z mąką i budyniem i wlać do gotujacego się mleka. Powstanie bardzo gęsty budyń. Budyń ostudzić aż będzie zimny i zmiksować go z margaryną aż powsanie krem. Następnie dodać kawę cappuccino.
Gotowy kem wyłożyć na jedą część ciasta i przykyć drugą. Połowę czekolady można rozpuścić z masłem i polać ciasto a resztę czekolady zetrzeć na wiórki i posypać lub całość posypać czekoladowymi wiórkami.