Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5801
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8949
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8127
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5578
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5801
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8949
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8127
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5578
Składniki
Jaja sparzyc, odziecic bialaka od żółtek. Do bialek dodac cukier i ubic sztywna piane, dodac żółtka i wymieszac delikatnie.Dodac do masy jajecznej make proszek i kakao. Delikatnie ale dokladnie wymieszac. Piec na duzej blaszce (25*33cm) wylozonej paierem do pieczenia ok 20 minut.
Budyn ugotowac w dwoch szklankach mleka i pozostawiac do ostygniecia. Galaretki rozpuscic w 3 szkalnkach wody i pozostawic do ostygniecia. Brzoskwinie pokroic w kostke.
Wystudzony budyn utrzec z margaryna na gladka mase. Dodac krem czekoladowy, mleko w proszku i aromat rumowy. Dokladnie utrzec. Dodac wodke i wymieszac.
Biszkopt lekko nasaczyc sokiem z brzoskwin, Rozlożyc krem i wyrownac powierzchnie. Rozłozyc pokrojone brzoskwinie i zalac tezejaca ale nie płynna galaretka. Wstawic do lodówki najlepiej na noc a przynajmniej na trzy godziny :):)
Smacznego