Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiący przysmak z brzoskwiniami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13610
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1558
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15034
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6170
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13610
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1558
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15034
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6170
Składniki
Brzoskwinie umyj, przekrój na połówki. Z każdej usuń pestkę i część skórki. Trzy połówki owoców zalej szklanką wody, dodaj cukier i gotuj przez chwilę na małym ogniu, delikatnie mieszając. Gdy owoce nieco wystygną zmiksuj je na gładką masę. Resztę brzoskwiń pokrój na ćwiartki.
Ciasto rozwiń z opakowania, wyłóż do formy na papier do pieczenia. Uformuj z niego wyższą krawędź. Rozprowadź na nim mus z brzoskwiń, piecz 30 minut w temperaturze 200°C.
Ciasto wyjmij, na wierzchu ułóż brzoskwinie. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodając przesiany cukier puder.
CZAS: 45 minutŹródło: Dobry Tydzień