Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zebrałam w sadzie trochę papierówek, a że i w lodówce miałam ciasto francuskie to zrobiłam ciacha z jabłkami. Wyszły pycha.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5741
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5323
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 234
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5741
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5323
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 234
Składniki
Obrać jabłka, pokroić w kostkę, włożyć do garnuszka, poddusić chwilę, dodać słodziki lub cukier oraz cynamon - wg, uznania. Nie napisałam ilości cynamonu, gdyż ja osobiście daję sporo cynamonu a ktoś może oczywiście dodać mniej. Półtwarde jabłuszka odstawić do lekkiego ostygnięcia.
Płat ciasta francuskiego rozłożyć na desce i wykrawać 8 równych części. W zależności od formy ciasteczka (prostokąty lub trójkąty) ułożyć jabłka - dla prostokątów na środku, dla trójkątów z jednego brzega ciasta. Brzeg ciasta posmarować rozkłóconym jajkiem. Zlepić brzegi. Ponakłuwać widelcem ciasteczka. Posmarować ciastka jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, w temperaturze 220 stopni C. piec ok. 25 -30 minut. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Życzę smacznego.