Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka brownie - to dosyć ciekawe połączenie amerykańskiego brownie i biszkoptowych ciasteczek. Można powiedzieć, że jest to ciekawe i smaczne połączenie. Ciasteczka są miękkie i zarazem wilgotne. Czuć w nich zapach, aromat i smak czekolady. Do tego robi się je bardzo szybko. Ciasteczka brownie należą do moich lubionych, więc szybko znikają. Do tygodnia można te ciasteczka przechowywać w pudełeczku. Będą również doskonałym prezentem.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1738
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38603
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1333
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1738
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38603
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1333
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Masło i czekoladę rozpuszczamy. Studzimy. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy powoli płynny tłuszcz i czekoladę. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na blaszce po 1-2 łyżki ciasta. Między ciastka powinna być pewna odległość, gdyż urosną w trakcie pieczenia. Ciastka pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!