Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, kuszące ciasteczka z chrupiącymi orzechami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 830
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 665
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5741
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 590
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4823
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1037
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 830
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 665
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5741
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 590
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4823
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1037
Składniki
W garnku rozpuścić masło i czekoladę na małej mocy palnika. Gdy składniki w garnku ostygną, dodać jajko i cukier, wymieszać, na koniec wmieszać mąkę i orzechy. Można od razu nakładać łyżką kleksy z ciasta na blaszkę, ale łatwiej poczekać 30 minut aż masa zgęstnieje i formować ładne kulki. Ułożyć je na blaszce w odstępach (ciasteczka rozpływają się podczas pieczenia). Piec 10-15 minut w 160°C. Zostawić ciasteczka na blaszce do lekkiego przestygnięcia, przełożyć na talerz. Świetnie smakują jeszcze lekko ciepłe. ;)