Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, kuszące ciasteczka z chrupiącymi orzechami.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 52
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6804
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 248
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 190
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 451
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 52
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6804
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 248
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 190
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 451
Składniki
W garnku rozpuścić masło i czekoladę na małej mocy palnika. Gdy składniki w garnku ostygną, dodać jajko i cukier, wymieszać, na koniec wmieszać mąkę i orzechy. Można od razu nakładać łyżką kleksy z ciasta na blaszkę, ale łatwiej poczekać 30 minut aż masa zgęstnieje i formować ładne kulki. Ułożyć je na blaszce w odstępach (ciasteczka rozpływają się podczas pieczenia). Piec 10-15 minut w 160°C. Zostawić ciasteczka na blaszce do lekkiego przestygnięcia, przełożyć na talerz. Świetnie smakują jeszcze lekko ciepłe. ;)