Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1773
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2272
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 65
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1397
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1773
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2272
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 65
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 145
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1397
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem tak, aby cukier całkowicie się rozpuścił, a masa była puszysta. Czekoladę połamać na małe kawałeczki, włożyć do małego rondelka, podlać 4 łyżkami wody i stopić. Dodać masło i stale mieszając, stopić je. Masę czekoladową wlać do masy jajecznej, dodać przesianą mąkę oraz tarte orzechy i całość wymieszać.
Rozgrzać piekarnik do temp. 170 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć na blachę, równo rozsmarować i piec przez 18-20 minut w piekarniku. Po upieczeniu wyjąć i natychmiast pokroić na kwadraty o bokach 3-5 cm.
Przygotować polewę, polać nią ciasteczka i udekorować połówkami orzechów. Tak przygotowane ciasteczka zostawić do zastygnięcia, a następnie przełożyć do szczelnie zamykanego opakowania.