Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie łatwe i szybkie, a takie smaczne :) Kajmak doskonale uzupełnia smak ciasteczek :)
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 25
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 116
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 25
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 116
Składniki
Wszystkie składniki, oprócz kajmaku, umieszczam w misce i wyrabiam z nich ciasto. Następnie ciasto rozwałkowuję na grubość 5-7 mm i wykrawam ciasteczka dowolnego kształtu. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12-15 minut. Kiedy zaczną się delikatnie rumienić, oznacza to, że są gotowe. Wyciągam ciastka z piekarnika i odstawiam do wystygnięcia. Ostatni krok to nałożenie po 1 łyżeczce kajmaku na jedno ciasteczko i przykrycie drugim. Gotowe. Smacznego :)