Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie łatwe i szybkie, a takie smaczne :) Kajmak doskonale uzupełnia smak ciasteczek :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 844
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1036
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2074
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 844
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1036
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2074
Składniki
Wszystkie składniki, oprócz kajmaku, umieszczam w misce i wyrabiam z nich ciasto. Następnie ciasto rozwałkowuję na grubość 5-7 mm i wykrawam ciasteczka dowolnego kształtu. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12-15 minut. Kiedy zaczną się delikatnie rumienić, oznacza to, że są gotowe. Wyciągam ciastka z piekarnika i odstawiam do wystygnięcia. Ostatni krok to nałożenie po 1 łyżeczce kajmaku na jedno ciasteczko i przykrycie drugim. Gotowe. Smacznego :)