Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś święto, Święto Zmarłych mam ich zawsze w pamięci ponieważ odeszli ciałem a nie duchem.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3503
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4275
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74297
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3503
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4275
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74297
Składniki
Do miski dodać wszystkie produkty i mąki 3 szklanki.
Wyrobić wszystko dodając czwartą szklanki mąki aby się nie kleiło.
Ciasto jest bardzo mięciutkie.
Podzielić na dwie części.
Rozwałkować każdą z części na dowolną grubość ( u mnie około pół centymetra grubości ).
Wycinać ciasteczka foremkami.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i obsypać cukrem kryształ.
Piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 20 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
Ciastka wyszły przepyszne i chrupiące.