Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka twarogowe. Nie mają żadnych dodatków, tylko ciasto maczane w cukrze, a smakują naprawdę bardzo dobrze.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 253
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 46
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 41
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 253
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 46
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 41
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę. Dodać masło, utarte na tarce o dużych oczkach. Następnie dodać pokruszony twaróg i delikatnie wymieszać. Wbić jajko i dodać śmietanę. Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić godzinę w lodówce.
Po tym czasie, ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką i rozwałkować. Cukier wsypać do miseczki. Z ciasta wykrawać szklanką krążki.
Krążek włożyć do cukru i docisnąć, żeby cukier się przykleił. Złożyć na pół, ponownie jedna strona zanurzyć w cukrze.
Następnie, złożyć jeszcze na pół. Ponownie jedną stroną, zanurzyć w cukrze. Układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, cukrem do góry.
Piec w temperaturze 180 stopni, 30 minut.