Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka twarogowe. Nie mają żadnych dodatków, tylko ciasto maczane w cukrze, a smakują naprawdę bardzo dobrze.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1400
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5905
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18651
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1400
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5905
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18651
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę. Dodać masło, utarte na tarce o dużych oczkach. Następnie dodać pokruszony twaróg i delikatnie wymieszać. Wbić jajko i dodać śmietanę. Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić godzinę w lodówce.
Po tym czasie, ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką i rozwałkować. Cukier wsypać do miseczki. Z ciasta wykrawać szklanką krążki.
Krążek włożyć do cukru i docisnąć, żeby cukier się przykleił. Złożyć na pół, ponownie jedna strona zanurzyć w cukrze.
Następnie, złożyć jeszcze na pół. Ponownie jedną stroną, zanurzyć w cukrze. Układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, cukrem do góry.
Piec w temperaturze 180 stopni, 30 minut.