Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka, nadają się do kawy przy babskich pogaduchach.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
CIASTO Mąkę posiekać z jedną kostką margaryny, dodać 10 dag cukru pudru, kakao,żółtka, proszek do pieczenia i śmietanę. Zarobić ciasto, rozwałkować następnie wyciąć szklanką ciastka w połowie powycinać dziurki kieliszkiem(żeby było po równo ciastek pełnych i z dziurką). Ciastka piec ok 20-25 min w 180 stopniach
MASA Pozostałą kostkę margaryny utrzeć z resztą cukru pudru, dodać całe jajko, olejek, sok z pomarańczy i mleko w proszku
Ostygnięte ciastka przekładamy masą i obtaczamy w posypce lub startej czekoladzie. Smacznego