Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasteczka z dodatkiem marchewki. Kruchutkie i proste w przygotowaniu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1268
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5792
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8816
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18402
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1268
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5792
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8816
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18402
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiewamy, dodajemy startą marchewkę i masło. Siekamy nożem i zagniatamy. Chowamy na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie połowę ciasta cienko wałkujemy. Za pomocą radełka kroimy w kwadraty. Na połowę nakładamy po 0,5 łyżeczki marmolady. Dowolnie składamy i lekko sklejamy, robiąc ruloniki lub trójkąty. Z drugą częścią ciasta robimy tak samo. Pieczemy ok. 20 minut w 180 st. C ustawienie góra dół. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)