Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jakoś mnie naszło na coś słodkiego a że śliwkowe zjedzone, a ciasto francuskie miałam zakupione i marmoladę również więc zrobiłam :
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 236
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2165
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3522
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28180
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 236
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2165
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3522
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28180
Składniki
Gotowe ciasto przeciąć w poprzek po 8 cm
I w zdłóż po 8,5 cm.
Foremkę do babeczek posmarować olejem,
Kłaść przygotowane kwadraciki uformować jako babeczkę,
W środek włożyć łyżeczkę marmolady
I zamknąć kieszonki na przemian dwa boki
I kolejne dwa boki
Jajko roztrzepać widelcem.
Przygotowane kieszonki posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 30 minut w zależności od piekarnika.
Jeśli ktoś spodziewa się większej ilości gości można zrobić z dwóch ciast francuskich.
Z jednego ciasta wychodzi 15 sztuk ciasteczek. Polecam dla dzieci i nie tylko.