Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jakoś mnie naszło na coś słodkiego a że śliwkowe zjedzone, a ciasto francuskie miałam zakupione i marmoladę również więc zrobiłam :
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 179
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 535
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 634
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 942
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 179
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 535
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 634
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 942
Składniki
Gotowe ciasto przeciąć w poprzek po 8 cm
I w zdłóż po 8,5 cm.
Foremkę do babeczek posmarować olejem,
Kłaść przygotowane kwadraciki uformować jako babeczkę,
W środek włożyć łyżeczkę marmolady
I zamknąć kieszonki na przemian dwa boki
I kolejne dwa boki
Jajko roztrzepać widelcem.
Przygotowane kieszonki posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 30 minut w zależności od piekarnika.
Jeśli ktoś spodziewa się większej ilości gości można zrobić z dwóch ciast francuskich.
Z jednego ciasta wychodzi 15 sztuk ciasteczek. Polecam dla dzieci i nie tylko.