Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakby tu zacząć ten pochmurny deszczowy dzień a może na słodko i szybko. Co powiecie gdy podam wam przepis na takie pyszności? UPS ja je przygotowałam i słonko zaświeciło to chyba dobry znak.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 146
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 210
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9234
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 146
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 210
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9234
Składniki
Truskawki z kompotu odsączyć za pomocą sitka.
Gotowe ciasto francuskie w dłuż pociąć na trzy paski
i w poprzek tak aby wyszło 15 kwadratów.
Na każdy kwadrat ułożyć po 5 lub więcej w zależności od wielkości truskawek.
Zamknąć boki ciastek.
Następnie skleić resztę boków za pomocą palców.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć ciastka.
Posmarować roztrzepanym jajkiem i obsypać cukrem kryształ.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec 35 - 40 minut do ładnego za rumienienia.
Z pozostałych truskawek i soku zrobiłam kompot dolewając gotowaną wodę. Ciasteczka nadają się dla dzieci i nie tylko. Jeśli ktoś chce większą ilość wystarczy zwiększyć produkty.