Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka "kocie oczka" są to pyszne i dosyć smaczne kruche ciastka z dodatkiem dżemu lub konfitury. Ciasteczka"kocie oczka" okazało się, że nie były tak czasochłonne jak do tej pory przypuszczałam.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Mąkę, cukier puder oraz proszek do pieczenia przesiewamy. Do przesianych składników dodajemy żółtka, masło i śmietanę. Zagniatamy ciasto, które chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Chłodne ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm. Z ciasta wycinamy okręgi, następnie z części z nich wycinamy mniejsze okręgi. Okręgi z dziurką nakładamy na okręgi bez dziurki. Ciasteczka pieczemy około9-10 minut w 180 stopniach. Studzimy. W miejsce dziurki układamy po łyżce dżemu morelowego. Posypujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga!