Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Bardzo smaczna rybka.
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2612
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 254
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2612
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 254
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Składniki
Płat karpia oczyścić, umyć i zalać mlekiem. Pozostawić tak w lodówce na ok 2 godz. Następnie karpia osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na kawałki.
Bułkę tartą wymieszać z mąką ziemniaczaną, przyprawą do piernika i pieprzem.
Każdy kawałek ryby dokładnie oprószyć bułką tartą z dodatkami.
Na patelni rozgrzać masło z olejem rzepakowym. Smażyć rybę na złoty kolor po obu stronach. Następnie rybę przełożyć na blaszkę, albo do naczynia żaroodpornego. Oprószyć delikatnie solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15- 20 min.
Rybę podawać ciepłą, chociaż przestudzona też jest pyszna.
Smacznego. Miłych Świąt.