Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Bardzo smaczna rybka.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 937
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4034
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 937
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4034
Składniki
Płat karpia oczyścić, umyć i zalać mlekiem. Pozostawić tak w lodówce na ok 2 godz. Następnie karpia osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na kawałki.
Bułkę tartą wymieszać z mąką ziemniaczaną, przyprawą do piernika i pieprzem.
Każdy kawałek ryby dokładnie oprószyć bułką tartą z dodatkami.
Na patelni rozgrzać masło z olejem rzepakowym. Smażyć rybę na złoty kolor po obu stronach. Następnie rybę przełożyć na blaszkę, albo do naczynia żaroodpornego. Oprószyć delikatnie solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15- 20 min.
Rybę podawać ciepłą, chociaż przestudzona też jest pyszna.
Smacznego. Miłych Świąt.