Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Bardzo smaczna rybka.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 27
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 121
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 148
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 27
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 121
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 148
Składniki
Płat karpia oczyścić, umyć i zalać mlekiem. Pozostawić tak w lodówce na ok 2 godz. Następnie karpia osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na kawałki.
Bułkę tartą wymieszać z mąką ziemniaczaną, przyprawą do piernika i pieprzem.
Każdy kawałek ryby dokładnie oprószyć bułką tartą z dodatkami.
Na patelni rozgrzać masło z olejem rzepakowym. Smażyć rybę na złoty kolor po obu stronach. Następnie rybę przełożyć na blaszkę, albo do naczynia żaroodpornego. Oprószyć delikatnie solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15- 20 min.
Rybę podawać ciepłą, chociaż przestudzona też jest pyszna.
Smacznego. Miłych Świąt.